Client: India Glycols

Status: Built

Size: 3,91,000 sq ft l 3.3 acres

This building addresses energy, heat and lighting from a sustainable perspective – economizing on the first, defeating the second and optimizing the third. The opaque exterior walls contain within them jenga-like juxtaposed volumes, which house the work space and are seamlessly integrated with the central landscaped courts. These courtyards help in creating visual links and provide ocular relief. This inside-outside connect is strengthened by raising the outer landscape to the ‘work-desk’ level. This project gave the firm its 5TH Indian Institute of Architects Award. The design enhances collaboration spaces to allow for socio-cultural intermingling and cross-pollination of ideas, and exemplifies the ideology of ‘equity and transparency’ in the workplace as an integral part of its architectural vocabulary.

India Glycols Corporate Office, Noida

Latest News
The Better India
28th August 2019: The Better India

Jaalis, Baolis & More: Architect Couple Uses Ancient Designs to Make Sustainable Buildings!

BBC Future
23rd August 2019: BBC Future

Can you cool a house without air conditioning? Manit Rastogi explains how passive design strategies can mitigate the need for air-conditioning.

Archello
22nd August 2019: Archello

Archello features The Woodside

Yale Climate
14th August 2019: Yale Climate Connections

Architectural history offers clues to low-carbon relief from heat