Client: India Glycols

Status: Built

Size: 3,91,000 sq ft l 3.3 acres

This building addresses energy, heat and lighting from a sustainable perspective – economizing on the first, defeating the second and optimizing the third. The opaque exterior walls contain within them jenga-like juxtaposed volumes, which house the work space and are seamlessly integrated with the central landscaped courts. These courtyards help in creating visual links and provide ocular relief. This inside-outside connect is strengthened by raising the outer landscape to the ‘work-desk’ level. This project gave the firm its 5TH Indian Institute of Architects Award. The design enhances collaboration spaces to allow for socio-cultural intermingling and cross-pollination of ideas, and exemplifies the ideology of ‘equity and transparency’ in the workplace as an integral part of its architectural vocabulary.

India Glycols Corporate Office, Noida