Client: Jindal Pipes

Status: Built

Size: 45,000 sq ft

The project entailed taking a completed building and designing the interiors for it with obvious constraints imposed on the interior architecture as the building design was done independently and with little provision for the intended and eventual use of the building. The building had a large out of scale central open space designed with little or no consideration of the obvious heat gain issues throughout the building. The central courtyard has a series of multi level air-conditioned terraces and event spaces. Since the brief specified more than fifty percent of the office spaces to be of a non-workstation format, a street typology was employed to create spaces which look into each other both in plan and in section. The west face of the building has been given a combination of Balinese gardens along with cavity wall construction which buffer the offices on that face from direct heat gain.

Jindal Pipes Corporate Office, Gurgaon