Client: British Council Division, British High Commission

Status: Built

Size: 72,000 sq ft | 1 acre

British Council Division building situated on KG Marg, Delhi was built in 1992 and has an iconic design by Charles Correa. The new design based on their updated business requirements encourages smart working by creating open flexible meeting spaces, touchdown points, and collaborative workspaces. The auditorium has been redesigned with the intent of making it an interesting event space. The library has been reduced in area without compromising on the functionality, and the remaining area is converted to hi-tech classrooms. The Char bagh area has been developed by creating a semi-covered café, and merging it with the adjacent art gallery and staff café. The design intent of the office areas is to make it very vibrant by introducing branding graphics, digital information screens and planters. The façade mural by Sir Howard Hodgkin, the Axis mundi and Char bagh which are the iconic elements of the original design have been highlighted with façade floodlights. The overall design approach has been to make the building more accessible and sustainable. Also, the major challenge of the project is that the building must remain functional while the new design gets executed.

The British Council, New Delhi