Client: Undisclosed

Status: Built

Size: 5,000 sq ft

Though starkly modern, the design takes cues from Indian sanctuaries: the haveli or mansion organized around private courts, the step-well with an enfilade of semi-enclosed shaded spaces, and the temple sanctum, serene despite the chaos outside, white it reconciles with the existing skyline of bungalow’s in the neighbourhood, and sports an avant-garde appearance. The minimal material palette of this introverted house form is highlighted by an orchestrated play of natural light, imparting a strong sensory perception to the predominately white hued spaces.

Fort House, New Delhi

Latest News
The new indian express
31st December 2019: The New Indian Express

British Council - a multi-tasking setting that intertwines technology, culture, education and work

ACE Tech
20th December 2019: Economic Times ACETECH

Studio-Director Neelu Dhar as eminent jury for ‘Design Wall’ at the Economic Times ACETECH, Delhi

BD
20th December 2019: Building Design, UK

Women trump Men – In 2019, Morphogenesis became one of the first architects to report a gender pay gap in favour of its women employees.

architect&interiors
9th December 2019: Architect & Interiors India

A Tall Story – an Opinion on Skyscrapers