Client: Pearl Academy

Status: Built

Size: 2,15,000 sq ft | 3 acres

This project in Jaipur is geared towards creating an environmentally responsive, passive habitat. A radical fusion of traditional and contemporary architecture, the institute creates interactive spaces for a creative student body to work in multifunctional zones that blend the indoors with the outdoors seamlessly. Despite its compact, rectilinear external form, Pearl’s internal courtyard shapes provide a sense of the perpetual, infinite, a continuous and fluid space with no end; like a Mobius strip. The Pearl Academy is an exemplar of an inclusive architecture which is socio-culturally relevant and is inspired by local heritage, whilst positioning itself within the contemporary cultural and architectural paradigm.

Pearl Academy, Jaipur