Client: Apollo Tyres

Status: Built

Size: 1,00,000 sq ft | 2 acres

This project was conceived at a time when the Indian economy was seeing a paradigm shift. The nation was moving towards liberalization and diluting its socialist economy. A striated pattern emerged due to the choice of 9 meter narrow floor plates that were designed to allow 100% daylight penetration. This project gave the firm its 1st Indian Institute of Architects Award, the highest honor for architects in India. With this project, the firm set out to define new idioms of workspace using local craft whilst creating a strong new character of indigenous design.

Apollo Tyres Corporate Office, Gurgaon

Latest News
The Better India
28th August 2019: The Better India

Jaalis, Baolis & More: Architect Couple Uses Ancient Designs to Make Sustainable Buildings!

BBC Future
23rd August 2019: BBC Future

Can you cool a house without air conditioning? Manit Rastogi explains how passive design strategies can mitigate the need for air-conditioning.

Archello
22nd August 2019: Archello

Archello features The Woodside

Yale Climate
14th August 2019: Yale Climate Connections

Architectural history offers clues to low-carbon relief from heat